Sertés vékonybél 10m Tisztított, étkezési sóval tartósított sertés vékonybél.
Felhasználási javaslat:
Áztatás: kézmeleg vízben (30-40 °C)alámerítve kb. 30 percig.
Ajánlott felhasználás kolbászhoz, hurkához.
Abálható, füstölhetõ természetes bél.
Töltési súly: kb. 5-6 kg. |
Sertés vékonybél 36-38Ø (ipari) Sertés vékonybél 36-38 mm. átmérõjû.
Hossza: 91,44 m.
Felhasználási javaslat:
Áztatás: kézmeleg vízben (30-40 °C)alámerítve kb. 30 percig.
Ajánlott felhasználás kolbászhoz.
Füstölhetõ, természetes bél.
Töltési súly: kb. 70-75 kg. |
Sertés vékonybél 38-40Ø (ipari) Sertés vékonybél 38-40 mm. átmérõjû.
Hossza: 91,44 m.
Felhasználási javaslat:
Áztatás: kézmeleg vízben (30-40 °C)alámerítve kb. 30 percig.
Ajánlott felhasználás kolbászhoz.
Füstölhetõ, természetes bél.
Töltési súly: kb. 70-75 kg. |
Sertés vékonybél 40+Ø (ipari) Sertés vékonybél 42+ mm. átmérõjû.
Hossza: 91,44 m.
Felhasználási javaslat:
Áztatás: kézmeleg vízben (30-40 °C)alámerítve kb. 30 percig.
Ajánlott felhasználás kolbászhoz.
Füstölhetõ, természetes bél.
Töltési súly: kb. 80-83 kg. |
Sertés culáré 60-65Ø 40cm I. oszt. (NÉMET) 10 szál/köteg, 40 cm hosszú szál, 60-65 mm. átmérõ.
Felhasználási javaslat:
Áztatás: kézmeleg vízben (30-40 °C)alámerítve kb. 30 percig.
Ajánlott felhasználás kolbászhoz, szalámihoz.
Füstölhetõ természetes bél.
Töltési súly: 1 szál, kb. 1,10-1,30 kg. |
Sertés gyomor (2 db. / vödör) Tisztított, étkezési sóval tartósított sertés gyomor.
Felhasználási javaslat:
Áztatás: kézmeleg vízben (30-40 °C)alámerítve kb. 30 percig.
Ajánlott felhasználás disznósajt készítéséhez..
Abálható, füstölhetõ természetes bél.
|
Sertés vakbél (2 db. / csomag) Tisztított, étkezési sóval tartósított sertés vakbél.
Felhasználási javaslat:
Áztatás: kézmeleg vízben (30-40 °C)alámerítve kb. 30 percig.
Abálható, füstölhetõ természetes bél.
|
Sertés vastagbél 5m Tisztított, étkezési sóval tartósított sertés vastagbél.
Felhasználási javaslat:
Áztatás: kézmeleg vízben (30-40 °C)alámerítve kb. 30 percig.
Ajánlott felhasználás hurkához.
Abálható, füstölhetõ természetes bél. |
Marha vastagbél 5m (fogyasztói) Tisztított, étkezési sóval tartósított marha vastagbél.
Felhasználási javaslat:
Áztatás: kézmeleg vízben (30-40 °C)alámerítve kb. 30 percig.
Ajánlott felhasználás szalámihoz, májashoz.
Abálható, füstölhetõ természetes bél.
Töltési súly: kb. 9-10 kg. |
Marha vastagbél 55-60Ø 1/9 m Tisztított, étkezési sóval tartósított marha vastagbél
Felhasználási javaslat:
Áztatás: kézmeleg vízben (30-40 °C)alámerítve kb. 30 percig.
Ajánlott felhasználás szalámihoz, májashoz.
Abálható, füstölhetõ természetes bél.
Töltési súly: kb. 18-20 kg. |
Marha VÉKONYBÉL 10m Tisztított, étkezési sóval tartósított marha vékonybél.
Felhasználási javaslat:
Áztatás: kézmeleg vízben (30-40 °C)alámerítve kb. 30 percig.
Ajánlott felhasználás kolbászhoz, májashoz.
Abálható, füstölhetõ természetes bél.
Töltési súly: kb. 10-11 kg. |
Juhbél 10m Juhbél 22-24 mm. átmérõjû.
Hossza: 10 m.
Felhasználási javaslat:
Áztatás: kézmeleg vízben (30-40 °C)alámerítve kb. 30 percig.
Ajánlott felhasználás virslikhez, grillkolbászhoz.
Töltési súly: kb. 2,5-2,6 kg. |
Juhbél 100yard Juhbél 22-24 mm. átmérõjû.
Hossza: 91,44 cm.
Felhasználási javaslat:
Áztatás: kézmeleg vízben (30-40 °C)alámerítve kb. 30 percig.
Ajánlott felhasználás virslikhez, grillkolbászhoz.
Töltési súly: kb. 23-24 kg. |
Sertés culáré 125+ (cm) 5 szál / köteg
1 szál min. 125 cm-nél hosszabb.
Felhasználási javaslat:
Áztatás: kézmeleg vízben (30-40 °C)alámerítve kb. 30 percig.
Ajánlott felhasználás kolbászhoz, szalámihoz.
Füstölhetõ természetes bél.
Töltési súly: 5 szálba kb. 10-12 kg. |
Pác-só (nitrites) 25 kg Fehér, finomszemcsés szerkezetû. tapadás gátlóval / E500 és E535/ ellátott, nagytisztaságú párolt sóból készült sókeverék.
Felhasználható: Húskészítmények színstabilizálására füstölt, fõtt áruknál.
Nátrium-nitrit tartalom: / E250/ 0,4- 0,5 %
Közvetlen étkezési célra használni tilos !
|
Fűszerezett sonkapác 1000g Kiváló minõségű funkcionális adalékokból és fûszerekbõl kifejlesztett ízesítõ és pác keverék.
25 kg. hús pácolására vagy 20 liter 5%-os páclé elkészítéséhez javasolt.
Összetétel: Étkezési só, hagyományos fûszerek, dextróz, tartósítószer (E252)
Kálium-nitrát tartalom: 1,8% |
Sonkapác fűszerkeverék 300g Egy tasaktartalma 10 kg nyers hús pácolására elegendõ.
Felhasználási javaslat: a pácfûszer felét 1 kg konyhasóval jól összekeverjük, majd a fûszeres sót a húsra erõsen rádörzsöljük. A pácfûszer másik felét 3 nap után 2 liter vízben feloldjuk és utána a húsra öntjük. Amennyiben a páclé nem lepi el a húst, azt naponta forgatni, vagy locsolni kell 14-20 napig, a hús nagyságától függõen. A pácolás befejeztével a húst lemossuk, leszárítjuk és azután füstöljük.
Összetevõk: étkezési só, õrölt koriander, õrölt majoranna, õrölt fehér bors, õrölt szerecsendió, õrölt fûszerkömény, õrölt babérlevél, fûszer aroma, tartósítószer (E250). |
Téliszalámi fûszerkeverék 350g Egy csomag tartalma 10 kg téli jellegû szalámi elkészítéséhez elegendõ.
Felhasználási javaslat: 7 kg száraz sertéshúst (ennek lehet egy része marhahús) és 3 kg hasa alja szalonnát apró kockákra vágunk. Az így kapott alapanyagban elkeverjük a fûszerkeveréket, mely konyhasót is tartalmaz. Lehetõség szerint egy napig állni hagyjuk 0 ºC-on. Másnap (kb. 2 mm átmérõjû) darálón ledaráljuk, átkeverjük és
40-50 mm átmérõjû szalámi bélbe töltjük, tetszés szerinti hosszra. Ügyelni kell arra, hogy a betöltött rúd ne legyen levegõs. Ha nem megfelelõen feszes a szalámi, középen kössük át. 24 órán át szikkasztjuk, majd füstöljük és szárítjuk.
Összetevõk: étkezési só, szõlõcukor, fokhagyma granulátum, õrölt fehér bors, édes-nemes fûszerpaprika, õrölt fûszerkömény, õrölt szegfûbors, antioxidáns (E301), tartósítószer (E250) |
Csípõs házikolbász fûszerkeverék 260g |
Parasztkolbász fûszerkeverék 200g |
Fûszerkömény Kínálatunkban megtalálható
- 25 gramm
- 250 gramm
- 1000 grammos kiszerelésben.
Õrölt és egész változatban is. |
Fekete bors Kínálatunkban megtalálható
- 25 gramm
- 250 gramm
- 1000 grammos kiszerelésben.
Õrölt és egész változatban is |
További fûszerkínálatunk Fûszerpaprika õrlemény (csemege, csípõs): 500 g. , 1000 g.
Fehér bors (õrölt): 25,250,1000 g.
Szegfûbors(õrölt): 100 és 1000 g.
Fokhagyma granulátum: 250 és 1000 g.
Majoranna (morzsolt): 5 és 250 g.
Babérlevél (egész): 5 és 250 g.
Chili por: 250 g.
Szerecsendió (õrölt): 100, 250 g.
kiszerelésben. Továbbá:
Zöld bors (egész), Rózsabors (egész), Kapormag (étkezési), Koriander (egész), Mustármag (egész), Pirított hagyma is megtalálható a kínálatunk közt.
|
Asztali só 5 kg |
Henteseszközök Kínálatunkban a hentes szakmához szükséges eszközök, kések (csontozó, szeletelõ, szúró, szalonnázó, elõvágó) valamint különbözõ fenõacélok (huzagolt, enyhén huzagolt, polír, gyémánt) "csattogók", csontvágó fûrészek, bárdok, pvc; mûbõr kötények is szerepelnek a teljesség igénye nélkül. A teljes kínálatunkat megtekinthetik kiskereskedelmi egységünkben. |
Kézi klipszelõgép |
Faser 50Ø 10m színtelen mûbél Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 48-52 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ mûbél.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ.
Töltési súly: 17-18 kg.
|
Faser 50Ø 10m mahagóni mûbél Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 48-52 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ, festett mûbél.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ.
Töltési súly: 17-18 kg. |
Faser 50Ø 10m penészmintás mûbél Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 48-52 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ, festett mûbél.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ. |
Faser 60-65Ø 10m színtelen mûbél Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 60-65 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ mûbél.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ. |
Konfekcionált 50Ø színtelen faser mûbél Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 48-52 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ mûbél.
50 cm-re szabva, akasztóhurokkal és zárókapoccsal ellátva.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ.
Töltési súly: 0,90 kg. / szál |
Konfekcionált 50Ø mahagóni faser mûbél Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 48-52 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ, festett mûbél.
50 cm-re szabva, akasztóhurokkal és zárókapoccsal ellátva.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ.
Töltési súly: 0,90 kg. / szál |
Konfekcionált 50Ø penészmintás faser mûbél Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 48-52 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ, festett mûbél.
50 cm-re szabva, akasztóhurokkal és zárókapoccsal ellátott mûbél.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ.
Töltési súly: 0,90 kg. / szál |
Konfekcionált 60-65Ø színtelen faser mûbél Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 60-65 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ mûbél.
50 cm-re szabva, akasztóhurokkal és zárókapoccsal ellátva.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ.
Töltési súly: 1,3 kg. / szál |
Konfekcionált 60-65Ø bak-natúr faser mûbél Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 60-65 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ mûbél.
50 cm-re szabva, akasztóhurokkal és zárókapoccsal ellátva.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ.
Töltési súly: 1,3 kg. / szál |
Szövetbél 65Ø Betex 5 szál Textil alapanyagból készült, 65 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ szövetbél.
50 cm-re szabva, akasztóhurokkal és zárókapoccsal ellátva.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz.
Füstölhetõ.
Töltési súly: 1,30 kg. / szál |
Raffolt 50Ø színtelen 20m Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 48-52 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ mûbél.
Ipari célra raffolt, 20 méter / szál.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ.
Töltési súly: 34 kg. / szál |
Raffolt 50Ø mahagóni 20m Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 48-52 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ, festett mûbél.
Ipari célra raffolt, 20 méter / szál.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ.
Töltési súly: 34 kg. / szál
|
Raffolt 50Ø penészmintás 20m Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 48-52 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ, festett mûbél.
Ipari célra raffolt, 20 méter / szál.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ.
Töltési súly: 34 kg. / szál |
Raffolt 60-65Ø színtelen 20m Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 60-65 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ mûbél.
Ipari célra raffolt, 20 méter / szál.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ.
Töltési súly: 38-40 kg. / szál
|
Raffolt 60-65Ø bak-natúr 20m Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 60-65 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ mûbél.
Ipari célra raffolt, 20 méter / szál.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ.
Töltési súly: 38-40 kg. / szál
|
Raffolt 60Ø penészmintás 20m Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 60-65 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ mûbél.
Ipari célra raffolt, 20 méter / szál.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ.
Töltési súly: 38-40 kg. / szál |
Nemzeti színû szövetbél Textil alapanyagból készült, 65 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ szövetbél.
50 cm-re szabva, akasztóhurokkal és zárókapoccsal ellátva.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz.
Füstölhetõ.
Töltési súly: 1,30 kg. / szál |
Disznósajt mûbél 110Ø (színtelen) 2m Cellulóz alapanyagból készült különleges eljárással, 110 mm. átmérõjû, vízgõzt áteresztõ mûbél.
Elõkészítési javaslat: Kézmeleg (40°C) 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: disznósajthoz.
Füstölhetõ, fõzhetõ, abálható, préselhetõ.
|
Ragasztott sertés vékonybél 55Ø Három rétegben a saját anyagával ragasztott sertés vékonybél. Az egyik vége lezárva szintén a saját anyagával.
Hossza: ~50 cm.
Átmérõ: 55 mm.
Elõkészítési javaslat: Töltés elõtt kézmeleg (40°C) vízben csak rövid ideig kell vízbe mártani.
Áztatni nem szabad.
Ajánlott felhasználás: szalámikhoz
Töltési súly: 1,00- 1,10 kg. / szál
|
Szövetbél (malacforma) Textil alapanyagból készült, malac formájú, vízgõzt áteresztõ szövetbél.
|
Sonkaháló 1 m 24Ø Hossz: 1 m.
Átmérõ: 180 mm.
|
Sonkaháló 50 m 24Ø Hossz: 50 m.
Átmérõ: 180 mm. |
Fabios 40Ø mûbél 10m Kollagén alapanyagból készült hagyományos mûbél.
Átmérõ: 40 mm.
Elõkészítési javaslat: hideg sós vízben 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, abálható max. 70°C |
Fabios 45Ø mûbél 10m Kollagén alapanyagból készült hagyományos mûbél.
Átmérõ: 45 mm.
Elõkészítési javaslat: hideg sós vízben 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, abálható max. 70°C |
Fabios 50Ø mûbél 10m Kollagén alapanyagból készült hagyományos mûbél.
Átmérõ: 50 mm.
Elõkészítési javaslat: hideg sós vízben 20-30 percig áztatni.
Felhasználási javaslat: szalámihoz, májashoz.
Füstölhetõ, abálható max. 70°C |